Om matskolen
 Nye Merkeforskrifter for uembalert mat
 Din hverdag
 Generelt om Matallergier
 Faktaark
 Oppskrifter
 Råvarer og tips
 Spørsmål og svar
 Kurs på Matskolen
 Andre Linker til nettsteder
 Her er vi
 Aktuelt
Kontakt oss
Mobil 92089029 eller
mobil 92287146
post@matskolen.no
 
Bruk av fosfater i mat
Bruken av fosfater i mat, og spesielt fiskemat, har fått mye medieoppmerksomhet den siste tiden. Bruk av tillatte mengder fosfater i næringsmidler utgjør ingen helsefare. Mattilsynet vil gjerne klargjøre når det er tillatt å bruke fosfater i fremstillingen av mat.
[les mer]
Forvelling av grønnsaker ( Blanchering )
Gode grønnsaker får du hele året, både når det gjelder smak, næringsverdi, pris og tilgjengelighet. Har du god tilgang på rimelige grønnsaker i sesongen, kan det lønne seg å lagre en del i fryseren. De aller fleste grønnsakene må forvelles før frysing for å få et så godt resultat som mulig, både smaksmessig og næringsmessig.
[les mer]
Alkohol kan forsterke matallergi
Matallergiregisteret har noen år fått ekstra mange meldingar om alvorlege allergiske reaksjonar på mat i førjulstida. Det finnes fleire moglege årsaker: Alkohol kan gjere allergikarar mindre påpasselege med kva dei et, eller det kan vere slik at alkoholen forsterkar allergiske reaksjonar.
[les mer]
Julemat
Allergikere bør være oppmerksomme på at det kan være ingredienser de ikke tåler i typisk julemat. Her får du vite hva slags mat og drikke allergikere ikke bør spise i jula og du får tips til alternative julematingredienser for allergikere.
[les mer]
Lurer du på noe ?
På vår spørreside vil vi la deg stille oss spørsmål om mat, råvarer og tilberednings tips.
 
Er det noe du lurer på så send oss en E-Post og vi vil så snart som mulig gi deg et svar.
 
 
Ditt spørsmål med svar vil også legges ut på denne siden, slik at flere kan få oppdatere seg .
 
Lykke til - vi venter i spenning
 
med hilsen
 
Svein Magnus & Brit Randi
etc.
[les mer]
Laktoseintoleranse

Kjære matskolen,

vi har en liten gutt på 16 mnd som er laktose intolerant og mye mer følsom viser det seg enn vi hadde trodd. 

Han er skikkelig matlei for tiden og går i barnehage og vi sliter litt med å finne frem til godt og sundt pålegg på brødskive, eventuelt annet til matpakken som han tåler, bortsett fra syltetøy og slike ting.

Alle råd og tips tas i mot fra takknemlige foreldre!

Mvh,

Hilde

[les mer]
EPI penn
noen sier at Epi-pen må oppbevares frostfritt og andre sier at det ikke betyr noe – hva er riktig?
[les mer]

Peanøttallergi
Min datter på to år har nettopp fått påvist alvorlig peanøttallergi.

Vi har fått Epi-Pen, men trenger alle de gode råd vi kan få.

Vær så snill å hjelp oss

[les mer]


Adobe Reader

Matskolen©2005