Matskolen er for deg som vil lære mer om matallergi og matintoleranse. Vi vet at du som selv er berørt og dine omgivelser, har et stort behov for mer informasjon. Dette gjelder både bruk av riktige råvarer og produkter, riktige og gode matoppskrifter og god praktiske veiledning. Det er mange som etterspør denne kunnskapen. Vi får henvendelser både fra privatpersoner, hotell og restaurantbransjen, catering og kantine, barnehager og skoler, næringsmiddelindustrien, høyskolemiljøer og helsepersonell. Alle ønsker de god og riktig informasjon og hjelp til bedre kunnskap.

Hvilke målgrupper?
Privatpersoner og helsepersonell, fagpersonell i hotell, restaurant og institusjoner, ansatte i SFO, i skolen og barnehager og alle som møter utfordringen med matallergi til daglig.

Hva lærer du?
Matskolen gir teoretisk og praktisk kunnskap om mat og allergi. Du vil få erfaring i bruk av spesialprodukter/ erstatningsprodukter for deg som har matallergi. Vi har også noen innspill på temaene trygdespørsmål og ernæring. Noe av det viktigste med Matskolen vil være å treffe andre med de samme utfordringene som du selv har. Vi lover deg mange fine diskusjoner og erfaringsutvekslinger.

Hvordan gjennomføres Matskolen?
Matskolen gjennomføres som dagkurs, eller kveldskurs. Kursene kan gå over en eller flere dager. Matskolen er i lyse, moderne og lekre lokaler på Heimdal i Trondheim (nabohuset til Fokus Bank). Matskolen reiser også rundt i hele landet, og kommer gjerne til ditt hjemsted.

Hvilke tema har Matskolen?
I tillegg til vår generelle matskole, lager vi også temakurs som Bakeskole, Bursdagskole, Selskapskole m.m. For de profesjonelle tilpasser vi Matskolen etter behov. Mulighetene er mange og du kan være med å påvirke valg av tema.

Hva er målet?
Norges Astma og Allergiforbund har mat og allergi som satsningsområde. Målet er å utvikle kompetansen om mat og allergi både i egen organisasjon og i samfunnet generelt. Målet er også å gi et bedre tilbud både om diagnose og behandling. Matskolen skal være et levende kompetansesenter både for medlemmer og for målgruppene innenfor området mat og allergi.

Hvem står bak Matskolen?
NAAF Sør-Trøndelag Fylkeslag har brukerkompetanse spesielt på mat og allergi. Gjennom 15 års erfaring med samtale og spørsmål fra medlemmer og fagfolk har denne kompetansen møysommelig blitt bygget opp. For NAAF Sør-Trøndelag er det viktig å utvide og spre denne kompetansen. Fylkeslaget tok kontakt med Matakademiet i 1999 med et klart mål å utvikle et
samarbeide for å starte og drive en Matskole.

Matkademiet – SMG rådgivning er et selskap startet av Svein Magnus Gjønvik i 1997. Han driver, sammen med sin kone Brit Randi Gjønvik, med bedriftsopplæring innenfor blant annet Hotell- og Restaurantnæringen. De har begge lang fartstid som kokker, og har utviklet god kompetanse innenfor mat og allergi, noe som er en selvfølge for å følge opp Matskolens mål. Svein Magnus Gjønvik er en meget anerkjent kokk og har mange æresbevisninger i faget både innenlands og utenlands.

Økonomi?
Matskolen er kommet i stand takket være prosjektmidler fra Stiftelsen Helse og Rehabilitering. Stiftelsen finansieres av Ekstraspillet.